| Allerlei artikels en nieuwtjes over goud, beleggingsgoud…
Saturday July 22nd 2017

Interesting Sites

Insider

Archives

Waar je goud verkopen en kopen in Antwerpen

Antwerpen is een hippe handelsstad en het centrum van de diamantwereld. Je kunt er ook goud kopen en verkopen.

Oké, het is zover: je hebt na rijp beraad besloten om eieren voor je geld te kiezen en je goud (of misschien toch een deel ervan) te verkopen om het tegen cash in te ruilen. Misschien geen gemakkelijke beslissing, maar je zal zien dat het nu meer dan ooit de moeite waard loont om je goud te verkopen.
De prijzen staan bijzonder gunstig, hoger dan ooit zelfs en niemand die met 100% garantie kan zeggen hoelang die stijging nog zal aanhouden. Het feit dat de eerste tekenen kenbaar zijn dat we langzaam uit de recessie kruipen en dus weer op weg zijn naar een voorzichtige heropleving van de economie zou op termijn wel eens tot een stagnatie, en vervolgens een daling van de prijzen van het goud kunnen leiden.

Kies voor een expert

Ben je van plan (een deel van) je goud te verkopen, dan moet je goed uitkijken. Helaas zijn er heel wat charlatans op de markt, en bij deze desperado’s ben je zo goed als zeker gezien.
Kies dus zeker voor een expert, die een correcte schatting van de waarde van je goud zal maken en je bijgevolg ook de juiste prijs zal geven. Er is een spreekwoord dat luidt “eerlijk duurt het langst”, en dat geldt absoluut bij de aankoop en verkoop van goud, of het oud goud, fysiek goud in de vorm van goudbaren of gouden munten betreft. Kies dus zeker voor een zaak met de nodige ervaring die zichzelf in de loop der jaren bewezen heeft als betrouwenswaardig en correct.

Goud verkopen in Antwerpen

Wil je overgaan tot het verkopen van je goud, dan kan je nergens beter terecht dan in Antwerpen.
Niet voor niets wordt de Sinjorenstad dé diamantstad bij uitstek genoemd. Het is een reputatie die Antwerpen na eeuwen van hard werken heeft veroverd ten koste van Brugge, dat in de middeleeuwen de diamanthoofdstad van de wereld was maar na de verzanding van het Zwin die positie aan Antwerpen heeft moeten overlaten.
Ook de goudhandel floreert in Antwerpen al verschillende eeuwen lang, niet in het minst dankzij de expertise van de joodse handelaars en in hun kielzog ook goudhandelaars van verschillende origine.
De rechtgeaarde Sinjoor kan daar alleen maar fier op zijn, en intussen heeft Antwerpen wereldwijd een grote naam op het vlak van zowel de handel in diamant als goud opgebouwd.
Wie overweegt om zijn goud te verkopen, kan dus maar beter in Antwerpen terecht om hier een correctie schatting van de waarde van zijn goud te krijgen en bijgevolg ook een juiste prijs voor zijn goud in ontvangst te nemen.

Dagje uit

Het vergt misschien enig onderzoek, maar dis is zeker de moeite waard. We kunnen u dan ook alleen maar aanraden op een specialist beroep te doen om zo bij de verkoop van uw goud een optimale prijs te krijgen. Koppel het zeker ook aan een dagje uit in het centrum en de vele boeiende wijken van Antwerpen, een stad die naast goud en diamant nog tal van andere toeristische troeven op het vlak van uitgaan, restaurants en shoppen heeft. Wedden dat je zeker terugkomt?

Leave a Reply